Categorieën
Algemeen

Veerboot gaat beter aansluiten op OV

De veerboten van Rederij Doeksen gaan in 2015 beter aansluiten op het Openbaar Vervoer in Harlingen. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

De reder gaat zijn dienstregeling voor 2015 afstemmen op die van Arriva, de vervoerder die het trein- en busvervoer vanuit Harlingen doet. Die dienstregeling ligt nu ter goedkeuring bij de provincie.

Doeksen wil voorkomen dat passagiers de bus of de trein voor hun neus weg zien rijden, iets wat nu zeer regelmatig voorkomt. Volgens Doeksen-directeur Paul Melles kan dat door een vaste vaartijd te garanderen. Passagiers krijgen daarmee 15 minuten overstaptijd.

Een overtocht naar Terschelling zal volgend jaar gegarandeerd twee uur duren, die naar Vlieland anderhalf. Nu is het zo dat de getijdenstroming er af en toe voor zorgt dat de boot de overtocht sneller doet. Een passagier moet in Harlingen dan tien minuten tot een kwartier langer wachten op een overstap.

“In het vervolg neemt de kapitein zodanig gas terug dat de reistijd met de stroom mee gelijk blijft aan een reis met de stroom tegen”, zegt Melles tegen de Leeuwarder Courant.

De provincie Fryslân kan de dienstregeling van Arriva nog afkeuren of aanpassen, waarna die van Doeksen niet meer aansluit. Melles zegt daarom tegen de krant voorstander te zijn van het gezamenlijk vaststellen van de dienstregelingen.

Prijs

Paul Melles kan de krant verder nog melden dat de prijzen voor een overtocht volgend jaar niet omhoog gaan. Wel komt er een aanpassing voor auto’s.

De eerste boot van het eiland naar Harlingen en de laatste van Harlingen naar het eiland wordt voor auto’s 20% goedkoper.

De rederij sluit het huidige jaar naar alle waarschijnlijkheid af met rode cijfers, o.a. door aanschaf van de Spathoek.

-- Advertentie --