Categorieën
Algemeen

Gemeente Terschelling boos op De Veste

De gemeente Terschelling is boos op woningcorporatie de Veste, meldt de Harlinger Courant.

Woningcorporatie De Veste is verantwoordelijk voor de nieuwe zeevaartschoolcampus in het bos tegenover het Maritiem Instituut Willem Barentsz, de zeevaartschool. Over deze campus is al veel te doen geweest, maar nu de Hoge Raad toestemming heeft gegeven, de gemeente de grond heeft gekocht en de bomen zelfs al gekapt zijn, blijft de Veste de bouw uitstellen.

Volgens de Harlinger Courant ontving de gemeente recent een brief van de Veste waarin directeur Janine Gerardts zegt dat het bedrijf moeite heeft met de financiering. Ook zegt Gerardts bang te zijn dat het gebouw onverhuurbaar wordt als de zeevaartschool toch verdwijnt van het eiland. Ook wil ze de campus kleiner maken dan in eerste instantie bedacht.

Wethouder Teun de Jong is daarvoor niet bang. De NHL, waarvan de zeevaartschool op Terschelling onderdeel is, heeft al toegezegd de komende jaren zeven miljoen euro te willen investeren in de zeevaartschool, als de nieuwe campus er komt. Ook heeft de NHL toegezegd de school dan de komende decennia op het eiland te houden. Ook denkt de Jong dat er altijd wel een nuttige functie voor het gebouw te vinden valt, zoals het huisvesten van tijdelijk personeel.

De gemeente heeft afgelopen vrijdag een brief aan de Veste gestuurd om de corporatie te herinneren aan alle toezeggingen en op te roepen tot spoed. De campus zou in de zomer van 2015 klaar zijn.

Het realiseren van de campus en omringende woningen heeft al voor een hoop protest gezorgd op het eiland. Zie daarvoor het archief.

-- Advertentie --