Categorieën
Algemeen

Zeehondenvirus in Waddengebied

In de Wadden- en Noordzee heerst een zeehondenvirus. De verschillende Waddengemeenten raden met klem aan uit de buurt te blijven van aangespoelde zeehonden.

Op Terschelling zijn deze week enkele zeehonden aangespoeld, die ziek bleken te zijn. Het bleek te gaan om het influenzavirus. Dat virus zorgde eerder al voor de dood van honderden zeehonden in het Deense en Duitse Waddengebied.

Met de vondst op Terschelling lijkt het virus nu ook definitief naar Nederland te komen. Direct gevaar voor mensen is er niet, maar toch raden de gemeenten strandwandelaars aan de aangespoelde dieren te vermijden.

“Omdat niet duidelijk is of deze dieren het virus bij zich dragen wordt u verzocht afstand tot deze dieren te houden, honden aangelijnd te houden, de dieren niet aan te raken en direct de gemeente ( 06-54311641 of de politie ( 0900-8844) te waarschuwen. De gemeente zal er zorg voor dragen dat deze dieren in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en andere hulpdiensten onder veilige omstandigheden zullen worden getransporteerd”, stelt de gemeente Terschelling op de eigen website.

-- Advertentie --