KNRM Oude Glorie

Museumreddingboten aan nieuwe steiger

De museumreddingboten krijgen op Terschelling een nieuwe aanlegsteiger. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

De Stichting Behoud Oudste Motorreddingboot ter Wereld Jhr. Mr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg restaureert klassieke reddingboten om daarmee de rijke maritieme historie van het eiland te behouden.

Zo heeft de museumwerf de Jhr. Mr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg, die een plekje kreeg aan een speciale museumsteiger nabij de ligplaats van de huidige KNRM-reddingboot in de kom. Later kwam daar ook de roeireddingboot Secretaris Schumacher bij.

Maar nu ook de oud-Terschellinger reddingboot ‘Brandaris’ terug is op het eiland, is de steiger te klein. Volgens de Leeuwarder Courant is er daarom gekozen voor een nieuwe. De huidige drijvende steiger blijft en wordt speciaal voor watertaxi’s.

Nabij de oude reddingbootschuur en het boeienterrein wordt een nieuwe drijvende steiger gerealiseerd voor de klassieke reddingboten. Ook de eilander roeisloepen krijgen hier een plek.

De nieuwe steiger komt te liggen tegenover het toekomstige Tonnenloods-museum. Zo krijgen de verschillende museale aspecten een gezamenlijke plek in de haven van West.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --