Categorieën
Algemeen

Terschelling heeft vanaf nu eigen masteropleiding

Terschelling beschikt vanaf nu over een eigen masteropleiding. De NHL Hogeschool is gestart met de masteropleiding Marine Shipping Innovations aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz.

Marine Shipping Innovations is de eerste maritieme HBO masteropleiding in Nederland. De zeevaartschool wil met de opleiding inspelen op de steeds grote vraag naar hoog gekwalificeerd personeel in de zeevaart.

“De studenten volgen tijdens deze deeltijdmaster een technische, nautische of scheepsbouwkundige leerlijn. Ze worden opgeleid om probleemoplossend te denken, verbeteringen en innovaties in maritieme processen aan te brengen en reflectief en onderzoekend op te treden. Door de veiligheid en economische effectiviteit van het maritieme werkveld te verbeteren dragen ze bij aan het verstevigen van de concurrentiepositie van Nederland”, aldus de NHL.

De masteropleiding blijkt direct een groot succes: het eerste jaar start direct met 15 studenten, op dit moment het maximale aantal. Het is de bedoeling de capaciteit van de master in de toekomst verder uit te breiden.

Het aanbieden van een master is een mooie aanvulling voor het hoger onderwijs op Terschelling. Naast deze master Marine Shipping Innovations biedt het Maritiem Instituut Willem Barentsz op het eiland de opleidingen tot Maritiem Officier en Ocean Technology (Hydrografie) aan.

-- Advertentie --