Categorieën
Algemeen

Stichting Baai Dellewal krijgt grote grondschenking

De Stichting Natuurherstel Baai Dellewal heeft een grote hoeveelheid grond aan de baai geschonken gekregen van de familie Doeksen.

Jan Doeksen heeft een stuk grond op het hoogste punt van het duin voor een symbolisch bedrag in huur gegeven aan de Stichting, maar de grootste klapper komt van andere familieleden.

Anneke en Margreet Doeksen hebben de stichting gezamenlijk een lap grond van 1100m², gelegen direct naast Hotel Schylge, geschonken.

“Als iemand het erfgoed van zijn familie schenkt aan de stichting, dan zegt dat wel iets over het vertrouwen in de haalbaarheid van de plannen. Jammer dat het gemeentebestuur het nog steeds niet aandurft om samen de schouders onder dit plan te zetten”, schrijft Nelly de Graaf van de stichting in de Terschellinger.

“De stichting is nu in het bezit van echte vierkante meters duin en de crowdfunding krijgt hiermee een nieuwe impuls. De stichting is Jan, Anneke en Margreet Doeksen onnoemelijk dankbaar voor deze bijzondere schenkingen en de kansen die ze hiermee bieden aan de Dellewal”.

De gemeente Terschelling, WestCord Hotel Schylge en de Stichting Baai Dellewal zijn het al jaren niet eens over een bestemming voor de grond aan de baai. Meer daarover lees je in het dossier.

-- Advertentie --