Categorieën
Algemeen

Jachthaven Terschelling krijgt getijdenwijzer

Jachthaven Dellewal krijgt de beschikking over een getijdenwijzer, dankzij een subsidie van de Provincie Fryslân. Het gaat om €35.000 uit het Mienskipsfûns.

Met de getijdenwijzer in de Terschellinger jachthaven, een idee van de havenmeesters zelf, moet de werking van het getij op een leuke manier inzichtelijk gemaakt worden voor watersporters. Het project kost in totaal €95.000, waarvan de provincie €35.000 zal betalen.

De constructie bestaat uit twee grote palen, één op de wal en één in de haven, met daartussen een constructie die met de waterstand mee zal bewegen. De paal op het land zal straks afhankelijk van het tij aangeven welke geulen of plaatsen op het Wad bereikbaar zijn. Op de andere paal kan de huidige waterstand afgelezen worden, maar ook zullen er enkele historische waterstanden op te vinden zijn.

Ontwerper van de constructie is Marc van Vliet. Oerolgangers zullen de kunstenaar kennen van de enorme zonnewijzer die tijdens Oerol 2015 op het Groene Strand verscheen. Ook deze werkte op basis van het getij.

Het is nog niet duidelijk wanneer de getijdenwijzer gerealiseerd zal worden.

Getijdenwijzer jachthaven

-- Advertentie --