Categorieën
Algemeen

Nieuwe helihaven Midsland beschadigd

De net gerenoveerde helihaven van Midsland blijkt niet bestand tegen het gewicht van de Waddenheli. De asfaltlaag is beschadigd door het landingsgestel van de helikopter.

Eerder dit jaar is de helihaven van Midsland gerenoveerd. De weg er naartoe en het platform zelf zijn voorzien van nieuw asfalt. Ook is er nieuwe verlichting rondom aangebracht.

Nu blijkt, zo schrijft de Leeuwarder Courant, dat de nieuwe toplaag niet bestand is tegen het gewicht van de Waddenheli van RAV Fryslân. Het onderstel van de Airbus laat flinke sporen achter in het asfalt. De veiligheid van het patiëntenvervoer of de helikopter zelf komt daarbij overigens niet in gevaar.

Aannemer Abbink uit het Twentse Boekelo is verantwoordelijk voor de klus. Zij ontwikkelden een asfaltsoort bestaande uit gerecycled materiaal, dat ook op de helihaven toegepast is.

Tegen de krant zegt Geert Abbink, eigenaar van het bedrijf, nog niet te weten waardoor het probleem is ontstaan. Na Oerol en voor de start van de zomervakantie zal de aannemer de cirkel waarin de heli landt uitfrezen en voorzien van beton in plaats van asfalt.

Nieuwsheader: Foto RAV Fryslân

-- Advertentie --