IJs op de Waddenzee (2008)

IJs en lage waterstand verstoren veerdiensten

De uitzonderlijke weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben effect op de veerdiensten. Afvaarten worden gewijzigd of komen te vervallen.

In de afgelopen dagen en nachten is het behoorlijk koud geweest. Dat heeft inmiddels gezorgd voor ijsvelden op de Waddenzee en in de haven van West-Terschelling. Rederij Doeksen heeft daarom moeten besluiten om alle afvaarten van de sneldienst en van de watertaxi voorlopig te laten vervallen. Dit geldt in ieder geval nog voor vandaag en morgen, tot het ijs voldoende is gesmolten.

Naast ijsgang verstoort ook de sterke wind de veerdienst. De waterstand op het Wad is mede daardoor erg laag, waardoor afvaarten van de reguliere veerdienst zijn verschoven. Voor vandaag en morgen gelden de volgende wijzigingen:

Donderdag 1 maart

RouteWijziging
Harlingen – Terschelling15:00 uur wordt 16:15 uur
Extra afvaarten
Terschelling – Harlingen18.30 uur
Harlingen – Terschelling20.30 uur

Vrijdag 2 maart

RouteWijziging
Harlingen – Terschelling15:00 uur wordt 17:00 uur
Terschelling – Harlingen17:30 uur wordt 19:00 uur
Harlingen – Terschelling19:55 uur wordt 20:55 uur

Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --