ms Friesland

Rederij Doeksen gaat roken helemaal verbieden

Vanaf 1 januari 2019 mogen passagiers van Rederij Doeksen helemaal niet meer roken aan boord. Nu mag dat nog wel op de buitendekken.

Het is al sinds 2008 verboden om binnen te roken in de veerterminals en op de schepen van Doeksen, maar vanaf komende jaarwisseling worden de regels strenger. Ook op de terreinen rondom de veerterminals en op de buitendekken wordt roken verboden. Het verbod geldt niet alleen voor bijvoorbeeld sigaretten, sigaren en pijptabak, maar ook voor e-sigaretten.

“We voeren een actief beleid dat erop gericht is dat onze medewerkers zo gezond mogelijk hun werk kunnen blijven doen. We stimuleren stoppen met roken, gezonde voeding en meer bewegen. Het werken in een rookvrije omgeving past hierbij”, stelt Paul Melles, directeur van Doeksen.

“Tot slot is het voorkomen van vervuiling van het Waddengebied een belangrijke reden.  Door roken niet meer toe te staan, voorkomen we dat er sigarettenpeuken in de Waddenzee terechtkomen waardoor het kwetsbare milieu sterk belast wordt. Sigarettenpeuken zijn de grootste strandvervuilers ter wereld. Jaarlijks spoelen er maar liefst 580 biljoen stuks aan. Het rookverbod draagt bij aan een vermindering van deze overlast.”

Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --