Categorieën
Algemeen

Camping Terpstra dit jaar gesloten voor jongeren

Camping Terpstra in Midsland, één van de bekende jongerencampings op Terschelling, heeft besloten komende zomer geen jongerenvakanties toe te staan.

De maatregel is genomen in verband met COVID-19. Op de camping verblijven jongeren uit verschillende gezinnen samen in grote tenten. Dat valt volgens de eigenaren van de camping niet te rijmen met de richtlijnen van het RIVM, zo stellen ze op de website. Ook de beperkte vervoerscapaciteit naar het eiland speelt mee, Rederij Doeksen vaart voorlopig met een maximum van 40%.

Alle reserveringen die tot nu toe al binnen waren voor komende zomer worden geannuleerd en alle jongeren krijgen hun geld terug. Dat gebeurt volgens de camping vanaf 8 juni automatisch, hier hoeven ze niets voor te doen.

De andere bekende jeugdcamping op het eiland, Appelhof in Formerum, heeft nog geen besluit genomen over de zomer. Op de website geven ze aan dat boeken nog wel mogelijk is.

Terpstra zal er deze zomer echter niet verlaten bij liggen. De camping zal eenmalig ingericht worden als gezinscamping, met minder dan de helft van het normale aantal tenten op het terrein. Zo is er voldoende ruimte om afstand van elkaar te houden.

Naar verwachting zullen veel mensen deze zomer kiezen voor een vakantie in eigen land. Verschillende campings op Terschelling hebben al aangegeven bijna of helemaal volgeboekt te zijn.

-- Advertentie --