Categorieën
Algemeen

Kamer schuift lastige erfpachtkwestie door

DEN HAAG – De erfpachters op Terschelling en Vlieland blijven voorlopig in onzekerheid. Ze zouden vandaag uitsluitsel krijgen van de Tweede Kamer over de maximale canons die pachter Staatsbosbeheer mag heffen. Gisteren besloot een Kamermeerderheid de kwestie door te schuiven tot na de verkiezingen.

Bovendien moet Financiën de zaak nog eens goed doorrekenen. Daarmee loopt de zaak, die op de eilanden voor grote spanning zorgt, zeker een paar maanden vertraging op. ,,We kinne no gjin beslút nimme”, aldus PvdA-kamerlid Lutz Jacobi uit Wergea. ,,Tefolle is ûndúdlik.”

Zo mist ze een gedegen financiële onderbouwing bij het meest recente rapport. De SP en ChristenUnie zijn dat met haar eens. ,,Zorgvuldigheid voorop”, aldus Ernst Cramer namens de ChristenUnie. VVD en CDA wilden juist wel snel knopen doorhakken.

Leeuwarder Courant
-- Advertentie --