Categorieën
Algemeen

FNV en Doeksen nog niet akkoord

FNV Bondgenoten en Rederij Doeksen hebben nog geen akkoord kunnen bereiken over de werktijden, meldt Omrop Fryslân.

Afgelopen maandag verstuurde FNV Bondgenoten namens de werknemers van de rederij een ultimatum. Zij wilden meer zeggenschap over hun werktijden, die met de invoering van de nieuwe winterdienstregeling erg onregelmatig worden.

“Doeksen wil dat de werknemers zo flexibel mogelijk gaan werken, waarbij ze geen enkele garantie hebben over wanneer ze moeten werken en hoeveel uren ze werken. Ook de beloning van onderbroken diensten en meer dan 40 uur werken in vijf aaneengesloten dagen wil Doeksen naar beneden bijstellen. Dat is volstrekt onacceptabel: iedereen heeft recht op zekerheid over werktijden en inkomen”, stelde Minke Jansma van FNV in het ultimatum.

Rederij Doeksen reageerde dinsdag met een blogpost op het ultimatum. Van “jojoën” met personeel zou geen sprake zijn. “Medewerkers krijgen bij het ingaan van de nieuwe winterdienstregeling een jaarrooster, zodat ze tot 1 oktober 2014 exact weten waar ze aan toe zijn.”

Verder stelt de rederij niet in te kunnen gaan op de eisen om niet-gewerkte uren doorbetaald te krijgen en dat er afscheid genomen moet worden van tijdelijke- en oproepkrachten.

“We doen er alles aan om onze medewerkers aan het werk te houden. Wel vragen we van onze medewerkers en de bonden enige flexibiliteit en begrip voor de uiterst dringende situatie waarin we ons op dit moment bevinden”, aldus directeur Paul Melles.

FNV gaf Doeksen tot donderdag middernacht de tijd om te reageren, daarna zouden acties volgen. Doeksen ging inhoudelijk niet in op het ultimatum.

Vrijdagmorgen hebben de FNV en de directie van Doeksen een overleg gehad, schrijft Omrop Fryslân. Daar kwam echter niets uit. Volgens de NOS praten beide partijen dinsdag verder. Als er geen verandering in de zaak komt, volgen dan alsnog acties. De vakbond doet geen mededelingen over het type acties.

-- Advertentie --