Categorieën
Algemeen

Voorbereidingen voor verhuizing verkeersleiders begonnen

Rijkswaterstaat is vandaag begonnen met de voorbereidingen voor de verhuizing van de verkeersleiders op de Brandaris. De vuurtorenwachters komen tijdelijk op het Seinpaalduin.

Aannemer Friso plaatst in opdracht van Rijkswaterstaat een tijdelijk onderkomen nabij de bunker op het Seinpaalduin. Van hieruit hebben de verkeersleiders nog een goed zicht over de Waddenzee. Vanaf november wordt dit voor ongeveer 6 maanden hun nieuwe werkplek.

De verhuizing is nodig omdat Rijkswaterstaat begint met het grondig renoveren van de Brandaris. Naar verwachting gaat deze klus een half jaar duren. Het verkeersbegeleidingssysteem in de toren was eerder al vernieuwd. Hier werken de vuurtorenwachters ook mee op hun tijdelijke plek.

In eerste instantie wilde Rijkswaterstaat de vuurtorens van Terschelling en Schiermonnikoog helemaal sluiten, omdat de werkplekken niet meer aan de eisen voldeden. De verkeersleiders zouden ondergebracht worden in een centrale zeeverkeerscentrale Waddenzee in de zeevaartschool op Terschelling. Na veel protest en petities hakte toenmalig staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu in 2011 definitief de knoop door en besloot dat de beide vuurtorens 24 uur per dag bemand moesten blijven.

-- Advertentie --