Categorieën
Algemeen

Skylgenet.nl 6 jaar: een nieuw jasje!

Welkom! Zoals je ziet heeft Skylgenet.nl een volledig nieuw jasje gekregen. De website bestaat vandaag alweer zes jaar en dat wordt gevierd met een nieuwe versie.

De ‘oude’ website stamde uit 2009 en voor internet-begrippen komt dat overeen met de Middeleeuwen. Naast dat het ontwerp simpelweg verouderd was, presteerde het ook slecht op tablets en mobiele telefoons en waren er steeds meer problemen mee.

Vandaag bestaat de website exact zes jaar en dat is een prima gelegenheid om de nieuwe website te introduceren. Een korte ronde langs de belangrijkste punten:

– Frisse, moderne kleuren. Daar was de site wel aan toe. Ook hoort een nieuw, strakker logo met een vernieuwde slogan daarbij.

– Verbeterde reacties. Reageren op nieuwsberichten gebeurd nu in samenwerking met Disqus, waardoor de prestaties beter worden én de controle beter is. Een betere situatie voor iedere partij. Wel is het zo dat het door deze keuze nu noodzakelijk geworden is éérst in te loggen, voordat reageren mogelijk is. Echter wordt Disqus op erg veel sites gebruikt, waardoor de kans groot is dat je al een account hebt.

– De website is volledig “responsive”. Dat houdt in dat hij zich automatisch aanpast aan je schermformaat, waardoor hij op ieder scherm, dus óók op je mobiele telefoon, zo goed mogelijk presteert. Test maar eens uit!

De komende dagen is er nog veel werk aan de winkel, zo ontbreken er op veel plekken nog foto’s, bijvoorbeeld bij het volledige nieuwsarchief. Op het moment van schrijven ontbreken alle reacties onder oudere nieuwsberichten nog, deze worden de komende 24 uur langzaamaan geïmporteerd naar het nieuwe systeem. Maar bijvoorbeeld ook de pagina met Marifoon Scanners mist nog op dit moment. Deze zijn gelukkig nu te beluisteren op de Webcams en AIS pagina’s.

Is er iets waarvan je denkt: dat klopt niet? Laat het direct weten, per mail, in de reacties hier onder of via social media. Graag zelfs! De situatie zal voor iedereen wennen zijn, maar laat vooral weten wat je er van vindt. Alle tips zijn meer dan welkom!

Wat verder nog echt van belang is: vrijwel alle links zijn veranderd, dat was helaas niet te voorkomen. Als het goed is wordt je automatisch doorgestuurd naar de nieuwe pagina’s, maar kijk toch je favorietenlijstje even na!

-- Advertentie --