Categorieën
Algemeen

Werknemers Doeksen willen zeggenschap

Werknemers van Rederij Doeksen willen zeggenschap over hun werktijden behouden. Daarover heeft FNV Bondgenoten vandaag een ultimatum naar de rederij gestuurd.

Door de veerbotenoorlog met de EVT ziet Doeksen zich genoodzaakt een sterk afgeslankte winterdienstregeling te gebruiken, al is het laatste woord daarover nog niet gezegd. Volgens Minke Jansma, bestuurder van FNV Bondgenoten, “worden de werknemers als een jojo ingezet” als het aan Doeksen ligt. “Doeksen wil dat de werknemers zo flexibel mogelijk gaan werken, waarbij ze geen enkele garantie hebben over wanneer ze moeten werken en hoeveel uren ze werken. Ook de beloning van onderbroken diensten en meer dan 40 uur werken in vijf aaneengesloten dagen wil Doeksen naar beneden bijstellen. Dat is volstrekt onacceptabel: iedereen heeft recht op zekerheid over werktijden en inkomen”, zegt Jansma op de website van FNV.

De werknemers eisen in het vandaag verstuurde ultimatum “in ieder geval handhaving van de afspraken over inzetbaarheid, beloning en de inzet van oproepkrachten en werknemers met 0-uren contracten”. Doeksen heeft tot donderdag 19 september middernacht de tijd om te reageren. Daarna volgen acties.

-- Advertentie --