Categorieën
Algemeen

Stichting Baai Dellewal nu officieel

De Stichting Baai Dellewal, met als doel Dellewal teruggeven aan de natuur, is vrijdag officieel vastgelegd bij de notaris. Voorzitter Margriet Spanjer-Visser, penningmeester a.i. José Firet, secretaris Nelly de Graaf en bestuurslid Marleen Zorgdrager-Swart ondertekenden de officiële papieren bij Kandidaat notaris Wietske Cupido-Smit. De Stichting heeft een ANBI status gekregen.

 De stichting meldt in een persbericht al veel steunbetuigingen en toezeggingen ontvangen te hebben, zowel vanaf het eiland als vanaf de vaste wal en zelfs vanuit het buitenland.

Aanstaande dinsdagavond gaan zij een presentatie houden voor het College  van B&W en de Raadsleden om de haalbaarheid van het initiatief duidelijk te maken. De vervolgstappen van de Stichting hangen af van het verloop van deze avond.

De Stichting wil het College van B&W en de Raad verzoeken het gebied van dancing Dellewal met aangrenzende gronden en in een latere fase ook de aangrenzende gronden incl. de huidige campus c.q. Victoriaterrein aan de Stichting te verkopen of overdragen.

Op de website van de stichting is te vinden hoe het initiatief gesteund kan worden.

 

-- Advertentie --