Berenloop

Twijfels over Berenloop

Er zijn twijfels over het door laten gaan van de Berenloop, komende zondag. Het weer kan eventueel roet in het eten gaan gooien.

De weersverwachtingen voor komende zondag lopen nogal uiteen, maar enkele kanalen voorspellen een windkracht 6 á 7 voor de dag. Geen omstandigheden voor het veilig kunnen lopen van een marathon onder andere door bos en over strand.

De organisatie van de marathon heeft bij Omrop Fryslân aangegeven dat de voorbereidingen in volle gang zijn, maar de weersverwachtingen scherp in de gaten gehouden worden.

“De beslissing over het laten doorgaan van de Berenloop wordt uiterlijk zondag om 08:00 uur genomen, nog voordat de boten vanuit Harlingen naar het eiland vertrekken. Uiteraard maken we het liefst eerder bekend dat de loop gewoon doorgaat, omdat zo’n 80% van de deelnemers al eerder komt”, aldus organisator Piet Noordenbos tegenover de Omrop.

Foto boven bericht: Rose Photography / Stichting Marketing en Promotie Terschelling

Onderwerpen
 
-- Advertentie --