Categorieën
Algemeen

Berenloop volledig afgelast

Gisteravond heeft de organisatie van de Berenloop al bekend gemaakt dat de hele marathon en de jeugdloop zondag  niet doorgingen. Vanmorgen werd besloten dat ook de halve marathon afgelast moet worden en er dit jaar dus geen Berenloop gehouden wordt.

De organisatie had gisteravond nog hoop op het laten doorgaan van de halve marathon. Op de site werd verklaard: “De organisatie heeft dit besluit moeten nemen op basis van de verwachte weeromstandigheden. Er wordt storm verwacht en daardoor kan de veiligheid van het parcours met name in de bossen niet worden gegarandeerd. Daarnaast is het risico op onderkoeling van de deelnemers door de verwachte combinatie van veel wind en regen te groot. Op het eiland zijn niet voldoende medische voorzieningen aanwezig om dit op te vangen. Deze kunnen nu optimaal worden ingezet voor de halve marathon”.

Op zondagmorgen is in overleg met het calamiteitenteam echter besloten dat ook de halve marathon niet door kan gaan. “Het calamiteitenteam heeft moeten besluiten om ook de halve marathon af te gelasten. Dit vanwege de te verwachten extreme weersomstandigheden. Het KNMI verwacht op de Wadden tot in ieder geval twee uur vanmiddag stormachtige wind (windkracht 8) in combinatie met buien. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en zware windstoten (tot windkracht 9). Het KNMI heeft code geel afgegeven.”

Door deze beslissing gaat 2013 de boeken in als pechjaar voor de eilander evenementen. De Fjoertoer moest het in verband met de droogte zonder vuur doen, de HT-roeirace moest net als de Berenloop vandaag worden afgelast vanwege het weer.

Foto boven bericht: Rose Photography / Stichting Marketing en Promotie Terschelling

 

-- Advertentie --