Categorieën
Algemeen

Live – Zware storm verwacht: volg het hier

Voor zondagmiddag en met name maandag wordt er een stevige storm verwacht aan de kust. Uiteraard is die ontwikkeling hier te volgen.

De verschillende weerbureau’s hebben waarschuwingen gegeven voor komende middag en morgen. Het KNMI waarschuwt vandaag voor windstoten tot 80 km/h.

Voor morgen verwacht het instituut nog net een stapje meer: windstoten van 100-140 of zelfs 150km/h. In het scheepvaartbericht van 09:30 gaf de Brandaris op dit moment een zuidwest 8 aan, met vanmiddag windstoten tot 10bft.

Uiteraard zijn de ontwikkelingen te volgen op Skylgenet.nl en wel op de volgende manieren:

– Op de weerpagina zijn de huidige weergegevens te vinden, zowel van het weerstation in Hoorn als op de weerkaarten van het KNMI.
– Uiteraard zijn er de webcams. Deze zijn natuurlijk redelijk statisch, maar geven mooie beelden van bijvoorbeeld de lucht.
– Het scheepvaartverkeer, maar voornamelijk de weerberichten van de Brandaris, zijn natuurlijk vooral interessant. De marifoonscanners zijn aanwezig op beide bovenstaande pagina’s, maar hebben natuurlijk ook een eigen pagina. Maar let op: de scanners kunnen niet oneindig veel luisteraars aan. Scannernet en Tbandsma doen absoluut hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen toe te laten.

Vergeet ook vooral de social media niet (je vindt ze boven in het menu of onderop de site), hier geven we updates waar nodig. Mocht er echt iets noemenswaardig gebeuren, vind je het uiteraard terug hier tussen het nieuws.

Update 29-10

De storm gaat uiteindelijk de boeken in als de zwaarste storm sinds 1990. Op buureiland Vlieland was de wind 20 minuten lang officieel orkaankracht.

Updates maandag 28-10

Het begon vanmorgen met wat onschuldige schade:

Maar ondertussen, op het moment van schrijven 11:43 uur, begint de storm toch schade te veroorzaken op het eiland:

De NOS was op het eiland en maakte een impressie:

 

 

Een groot slachtoffer van de storm lijkt strandtent de ZandZeeBar bij Formerum aan Zee te zijn. Hier is niet veel meer van over:

 

 

 

Updates zondag 27-10

In verband met verwachtte weersomstandigheden zijn er voor aanstaande maandag 28 oktober een aantal veerdiensten geschrapt en verschoven. Het gaat om de volgende afvaarten:

Rederij Doeksen
– Veerdienst Harlingen – Terschelling 09:45 uur wordt geschrapt.
– Veerdienst Terschelling – Harlingen 12:30 uur wordt geschrapt.

EVT
– Afvaart Harlingen – Terschelling 11:45 uur is verschoven naar 16:00 uur.
– Afvaart Terschelling – Harlingen 14:15 uur is verschoven naar 18:30 uur.

-- Advertentie --