Dellewal

Geen uitbreiding hotel op Dellewal, maar wat dan wel?

Het plan om Hotel Schylge uit te breiden op de Dellewal is afgelopen dinsdag door de gemeenteraad van Terschelling afgewezen.

Raadslid Christa Oosterbaan van de PvdA diende namens de volledige raad een motie in tegen de uitbreiding. Het plan om het hotel uit te breiden “zorgt voor grote maatschappelijke onrust en weerstand”, werd er gesteld.

In de motie heeft de gemeenteraad voorgesteld een tender uit te schrijven om “verkoopbare woningen” te gaan bouwen op de grond. De raad wil woningen met een maximale nokhoogte van 7 meter en wil dat de zichtlijnen vanaf de Burgemeester van Heusdenweg naar de baai behouden blijven.

Volgens VVD-raadslid Geveke is “Westers van harte uitgenodigd om mee te doen in de tender”. Stichting Baai Dellwal, die middels crowdfunding de grond van de gemeente wil kopen om terug te geven aan de natuur, meldt een kans te zien in het plan. Als zij genoeg geld weten op te halen is dat een alternatief voor de woningbouw.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --