Dellewal

80.000 euro voor Baai Dellewal

De Stichting Baai Dellewal ligt goed op koers, zo laat het vandaag weten. Afgelopen zaterdag werden de melkbussen uit de eilander supermarkten geleegd. In deze melkbussen konden formulieren voor een stukje Dellewal gedaan worden.

Het initiatief om Dellewal terug te geven aan de natuur heeft nu binnen 7 weken 80.000 euro opgeleverd. De stichting zegt blij verrast te zijn met het resultaat. “Van Oost tot West, de steun is er”, aldus bestuurslid Margriet Spanjer. “Mensen spreken ons persoonlijk aan of komen op de koffie om te zeggen dat ze het een heel mooi en goed initiatief vinden”, zegt Marleen Zorgdrager Swart.

De opbrengst is zoals gezegd boven verwachting van de Stichting, “maar laten we wel eerlijk zijn, we zijn er nog lang niet”, aldus Spanjer. “De stichting roept iedereen op die het idee steunt dit ook daadwerkelijk te doen. Dit kan met een intentieverklaring, donatie, mail of een andere manier die bij jou past”.

Recentelijk hield de stichting een planpresentatie in StayOkay, waar een kleine honderd geïnteresseerden op af kwamen. “In de vragenronde bleek dat tot nu toe nog niet goed duidelijk was dat men eerst alleen een intentieverklaring tekent, wel bindend, maar dat er pas een bedrag van de rekening wordt afgeschreven als de aankoop van Dellewal door de Stichting realiteit begint te worden”, aldus de stichting.

De volgende stap voor Baai Dellewal is het opzoeken van de landelijke media, wat tot nu toe nog niet gedaan is door de stichting. Het merendeel van de aangevraagde stukken grond is nu nog van eilanders.

Op maandag 2 december licht de stichting de raadscommissie in over de exacte stand van zaken.

Een hele of halve vierkante meter aanvragen kan nog steeds hier. Skylgenet.nl heeft er al eentje gereserveerd en het uitzicht is fantastisch.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --