Categorieën
Algemeen

ACM: Machtsmisbruik door Staat in veerbootoorlog

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft in een brief uitgehaald naar staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mansveld. Dat schrijft de Telegraaf vanmorgen.

De Telegraaf heeft een brief van de ACM in handen gekregen, die ook onder aan dit artikel te lezen is. De hele zaak rond de veerbootoorlog riekt volgens de waakhond naar machtsmisbruik door de Staat.

Het ACM was gevraagd een oordeel te geven over het de EVT ontzeggen van toegang tot de aanlegsteigers. Dat oordeel moest vervolgens voor 20 november aan de Tweede Kamer verstuurd worden.

“In de eerste plaats is de genoemde termijn voor ACM te kort om onderzoek te doen en een definitief standpunt te bepalen over de geoorloofdheid van de opzegging van de huurovereenkomst vanuit mededingingsrechtelijk perspectief”, schrijft de ACM in de brief.

Toch is het ACM op basis van de beschikbare informatie een gesprek aangegaan en heeft daarin aangegeven dat het “ernstige bedenkingen heeft bij de gang van zaken rondom dit dossier, omdat er op het eerste gezicht aan de elementen voor een overtreding van artikel 24 Mw (Artikel 24 Mededingingswet, misbruik van een economische machtspositie, red.) lijkt te zijn voldaan”.

Vanavond is er in de Tweede Kamer een debat over de veerbootkwestie en het voornemen van Mansveld om het contract met de EVT op te zeggen. Dit debat zal live bijgehouden worden hier op de site.

Brief ACM aan Mansveld

-- Advertentie --