Categorieën
Algemeen

EVT laat boekingen voor 2014 wel toe

Bij de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) kan vanaf vandaag voor heel 2014 geboekt worden, blijkt uit een mailing van de rederij. Dat terwijl staatssecretaris Mansveld de rederij vanaf februari wil weren.

De rederij verstuurde vandaag een mail waarin vermeld wordt dat boeken voor 2014 vanaf vandaag mogelijk is, nog altijd voor het vaste tarief van €5. Een blik op de boekingsmodule van de EVT bevestigd inderdaad dat er voor heel 2014 afvaarten beschikbaar zijn.

Op Twitter werd al argwanend gereageerd op de mededeling van de EVT, omdat vorige maand bekend werd dat staatssecretaris Mansveld de rederij vanaf februari wil gaan weren. Het laatste woord is daar echter nog niet over gezegd, en de rederij geeft als statement gewoon het hele jaar door te gaan varen.

Op de website valt verder te lezen dat de Spathoek binnenkort uit de vaart gaat voor onderhoud. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het schip van 8 januari tot 1 maart uit de vaart werd gehaald, gaat het ditmaal over een periode van iets meer dan drie weken. Van 7 t/m 30 januari ligt de Spathoek op de werf. En omdat de EVT niet beschikt over een reserveschip, zijn er in die periode geen afvaarten.

-- Advertentie --