Categorieën
Algemeen

Subsidie voor aantal Terschellinger projecten

Een aantal projecten op Terschelling krijgt subsidie van Plattelânsprojekten van de provincie Fryslân. De projecten op de Wadden die subsidie krijgen van de provincie zijn gisteren bekendgemaakt.

Sinds 2001 werkt de provincie Fryslân met de gebiedsgerichte aanpak van Plattelânsprojekten. Dit gebeurt samen met de gemeenten en organisaties in de gebieden. Plattelânsprojekten helpt mensen met een projectidee bij het vinden en aanvragen van subsidies voor plannen op het gebied van natuur, cultuur & landschap, toerisme & recreatie, leefbaarheid, enzovoort.

Op Terschelling gaat het om de volgende projecten:

Ontsluiting Seinpaalduin – recreatief groen – €70.000

De gemeente Terschelling en Staatsbosbeheer gaan ervoor zorgen dat het gebied van het Seinpaalduin beter toegankelijk wordt voor bezoekers. Hierbij komen ook voorzieningen voor mensen met een beperking. Verder komen er meer fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

Bewegwijzering Terschellinger ondernemingen – toerisme – €24.590

Terschelling is een populaire toeristische bestemming en ontvangt op jaarbasis meer dan een half miljoen gasten. Met bewegwijzering naar openbare (niet commerciële) bestemmingen is in 2009 begonnen. Er komt nu bewegwijzering naar grotere logiesbedrijven en de aanbieders van recreatiebestemmingen.

Nieuw materiaal voor scouting – leefbaarheid – €1315

Bij de scouting Strandlopers Terschelling krijgen kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier ruimte om de natuur te ontdekken. Om scouting op Terschelling verder te professionaliseren is nieuw materiaal nodig zoals tenten, een aanhangwagen, GPS-apparaten en pionierhout.

Tuintjes West-Terschelling –  leefbaarheid – €3600

Van oudsher worden er rond West-Terschelling tuintjes in de duinen gebruikt. Momenteel zijn er nog zo’n 100 tuintjes. Staatsbosbeheer Regio Noord wil een tuin inrichten als voorbeeldtuin waar andere gebruikers inspiratie op kunnen doen. De inrichting van de tuin is ook bedoeld als scholingstraject en ook wil men de producten in de verkoop brengen.

Klimdaris – plattelandseconomie – bedrag onbekend

Onder de naam Klimdaris wordt op Terschelling een klimbos gerealiseerd. Het eiland krijgt hiermee een nieuwe dagattractie voor toeristen en bewoners. Bij de bouw van de hindernissen en platforms wordt gewerkt met de officiële Tüv-certificering.

 

-- Advertentie --