Categorieën
Algemeen

Kabelkrant Terschelling stopt

De Kabelkrant Terschelling gaat er mee stoppen. Op 1 januari 2014 gaat de zender op zwart, laat de Kabelkrant zelf weten in een artikel in De Terschelling/een tweet.

Buiten het eiland is de Kabelkrant wellicht niet zo bekend, maar op het eiland is het dat zeker wel. De nieuws- en informatiezender was sinds februari 2001 in handen van drukkerij “de Eiland-pers”, waar ook ‘De Terschellinger’ vandaan komt.

De reden voor het opheffen van de zender zijn de financiën. De laatste jaren kwam er steeds meer vraag naar digitalisering van de zender, omdat hij enkel via het steeds minder gebruikte analoge signaal werd uitgezonden. In september 2012 gebeurde dat ook daadwerkelijk en kwam de zender bij Ziggo in het digitale zenderpakket.

De neergaande spiraal die ingezet was op het gebied van advertentie-inkomsten kon met de digitalisering helaas niet tegen worden gegaan, meldt de Kabelkrant nu. De kosten zijn met de digitalisering wel sterk gestegen, maar de inkomsten bleven tegelijk dalen.

“Het was geen makkelijke beslissing, omdat daarbij tevens de arbeidsovereenkomst met Gerrit van Goor (de reporter van de zender, red.) moest worden beëindigd. Langs deze weg bedanken wij alle adverteerders die de uitzending de afgelopen jaren hebben mogelijk gemaakt”, besluit André Brink van de Eilander-Pers het bericht.

-- Advertentie --