Categorieën
Algemeen

Bijzondere première Terschellinger Filmdagen

De Terschellinger Filmdagen staan weer voor de deur en de vijfde editie wordt vanavond geopend met een speciale première van “Terschelling timelapse project”.

De 27 minuten durende film van Jan Karel Lameer mag vanavond om 19:45 de vijfde editie van de Terschellinger Filmdagen aftrappen. Het hele weekend zijn er op het eiland weer een breed scala aan films te bekijken en wordt zondagavond de Gouden Sil weer uitgereikt. De Gouden Sil is een project van VMBO-school het Schylger Jouw op het eiland waarin de leerlingen zelf een korte film maken.

Speciale aandacht is er vandaag in de Leeuwarder Courant voor de timelapse van Jan Karel Lameer. “Soms zat Jan Karel Lameer zes uur lang op de eilander waddendijk, terwijl zijn camera elke paar seconden een opname maakte. Het resultaat van dat geduld, de film ‘Terschelling timelapse project’, gaat vanavond in première”, schrijft de krant.

Lameer maakte de film met een rugzakje, een statief en een camera. Meer had hij er niet voor nodig. “Het is een film die probeert het eiland weer te geven als een wereld op zich, en de enorme schoonheid van de natuur te laten zien”, zegt Lameer over het project in de krant.

“Soms zette hij, bij nachtopnames in het bos, de camera neer, deed een tukje thuis op de bank en haalde hij zijn camera na afloop weer op”, schrijft de Leeuwarder. “Op Terschelling kan dat”, voegt Lameer daar aan toe. “Maar meestal bleef hij er zelf bij, zoals de zes uur dat hij op de waddendijk zat”, vervolgd de krant.

Een voorproefje is er al, een jaar geleden maakte Lameer namelijk de volgende timelapse van de Noordsvaarder.

Timelapse film van het natuurgebied de Noordsvaarder gezien vanuit paviljoen “De Walvis” aan het Groene Strand op Terschelling. Een Hemels Licht productie van Karel Lameer ism. Paviljoen De Walvis – www.walvis.org

-- Advertentie --