Categorieën
Algemeen

KNRM zoekt weer Lifeguards

De Koninklijke Nederlands Reddingmaatschappij (KNRM) is weer begonnen met het zoeken naar Lifeguards voor komende zomer. De KNRM Lifeguards bewaken ’s zomers de stranden op de Waddeneilanden.

Komende zomer zijn de Lifeguards actief van 14 juni tot en met 14 september en de KNRM is op zoek naar zo’n honderd mensen om de verschillende posten in die periode te bemensen. Opgeven kan vanaf 18 jaar en ouder via RedderWorden.nl. De eerste selectiedag is 8 december in Groningen.

In de zomer van 2013 kwamen de KNRM Lifeguards in totaal 1429 keer in actie. Voor het grootste deel waren dit kleine EHBO-gevallen zoals schaafwondjes en kwallenbeten, namelijk 1243 keer. 32 keer voor zwaardere gevallen waar een ambulance of helikopter bij kwam kijken, 76 keer voor gevonden dieren en 39 keer voor vermissing. Daarnaast werden er 39 in de problemen geraakte zwemmers uit het water gehaald.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden, waarna ze uitgenodigd kunnen worden voor de selectiedag in Groningen. Daar moeten de kandidaten 400 meter zwemmen binnen 8 minuten, een gesprek voeren met een KNRM-medewerker en een samenwerkingsopdracht uitvoeren.

-- Advertentie --