Categorieën
Algemeen

Woede-uitbarsting en ruzie in raadszaal

Zanger en kroegbaas Hessel van der Kooij zorgde na afloop van de raadscommissie afgelopen dinsdag voor ruzie in de raadszaal, zo schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Hessel van der Kooij, bekend als zanger en kroegbaas van De Groene Weide in Hoorn, kreeg na de raadscommissie een woede-uitbarsting en ging “zwaar geëmotioneerd verhaal halen bij wethouder Irona Groeneveld”, aldus de Leeuwarder. “Als je wilt dat ik wegga, schop me dan maar van het eiland, dan ben ik morgen vertrokken”, zou Van der Kooij gezegd hebben.

Het verhaal draait om een vergunning voor het bouwen van een overkapping op het terras van de Groene Weide. Raadslid Arie Doeksen vroeg zich tijdens de commissie af waarom die nog steeds niet afgegeven was. De gemeente was van mening dat er een bouwvergunning nodig is voor zo’n overkapping. Van der Kooij werd vorig jaar gedwongen de constructie af te breken, maar de raad besloot in juli unaniem dat de vergunning er wel zou komen.

Doeksen wilde afgelopen dinsdag per direct antwoord hebben op de vraag waar deze vergunning bleef. Wethouder Groeneveld reageerde volgens de krant met “Het is bijna zover. We gaan in overleg met de ondernemer”.

Die opmerking viel verkeerd bij Doeksen, die benadrukte dat de Groene Weide van groot belang is voor het oostelijke deel van het eiland en dat deze zaak al zestien jaar sleept. “Doeksen verwoordde de gedachte die bij meerdere aanwezigen op de publieke tribune heerst, dat het de ambtenaren zijn die deze zaak traineren”, schrijft de Leeuwarder. “In het ambtelijk apparaat loopt het niet goed en daar maak ik me heel erg boos over”, aldus Doeksen.

Ook raadslid Gossen Bos mengde zich nog in de ruzie. “Die man (Hessel) staat door alle emoties nota bene buiten op de stoep te huilen. Dat raakt mij. Het is jullie verantwoordelijkheid om op te treden tegen de ambtenaren”, riep hij naar wethouders Groeneveld en De Jong.

Die laatste zei volgens de Leeuwarder Courant uiteindelijk tegen Van der Kooij:”We gaan verder praten, maar niet hier en niet nu”.

-- Advertentie --