Dellewal

Gemeenteraad tegen uitbreiding hotel

De gemeenteraad van Terschelling heeft op 17 december unaniem tegen de plannen voor hoteluitbreiding aan de Dellewal gestemd. De Stichting Baai Dellewal, die de grond willen kopen om te behouden voor de natuur, noemt het een opsteker voor de organisatie en alle donateurs.

In de raad is het initiatief van de Stichting een fantastisch plan uit de samenleving genoemd, schrijft Baai Dellewal in een persbericht. Bestuurslid Marleen Zorgdrager vertelt: ”Het ene raadslid vindt Baai Dellewal zo’n belangrijk aanzicht van Terschelling dat de bevolking inspraak moet hebben. Een andere vond dat onze stichting het maatschappelijke belang van de baai aangaf. En liet doorschemeren dat wanneer de Stichting Baai Dellewal het geld bij elkaar weet te brengen, het gebied de bestemming natuur zou moeten kunnen krijgen”.

Het hotelplan is nu van tafel, maar bebouwing met appartementen is nog niet uitgesloten. De gemeente moet namelijk nog wel de begroting voor Dellewal rondkrijgen.

”Alle reden dus voor de Stichting om door te gaan met de actie om het gebied echt veilig te stellen. De ludieke kaartenactie wordt uitgebreid en er worden posters verspreid die oproepen in te tekenen op een vierkante meter (of meer)”, aldus voorzitter Margriet Spanjer. ”Nu is het moment om echt met elkaar het verschil te maken en Baai Dellewal de bestemming natuur te geven. Samen gaat het lukken!”

Het is niet duidelijk of Harry Westers, die zijn hotel wilde uitbreiden aan de Dellewal, zijn claim tegen de gemeente doorzet.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --