EVT en Doeksen

Kort geding 31 december beslist

Vanmorgen om 10:00 uur startte het kort geding rond de beslissing van staatssecretaris Mansveld om de medegebruikcontracten met de EVT op te zeggen. Een uitspraak is er vandaag niet gedaan.

In Den Haag waren onder andere de burgemeesters van Vlieland en Terschelling, de beide rederijen en enkele anderen aanwezig. Het Rijk en Rederij Doeksen wilden in eerste instantie dat het kort geding deels achter gesloten deuren plaats zou vinden, in verband met bedrijfsgevoelige informatie. Hier ging de rechter echter niet in mee.

Er werd vandaag uitgebreid, zoals ook wethouder Teun de Jong aangaf op Twitter, gesproken door de verschillende partijen. Nieuwe punten kwamen er niet naar voren.

In een debat vorige maand was de uitkomst dat Mansveld gesteund wordt in haar huidige beslissing om de EVT te weren vanaf februari, maar wel de uitspraak van de rechter afgewacht moest worden. Vandaag is er echter nog geen uitspraak gedaan.

31 december om 10:00 uur zal de rechter uitspraak doen in deze zaak.

Omrop Fryslân maakte een reportage vandaag. Deels Friestalig. Bekijk deze reportage hier.