Categorieën
Algemeen

Oerol naar weiland tegenover Terpstra

Oerol gaat verhuizen naar het weiland tegenover Camping Terpstra in Midsland, dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Het festival gebruikt al jaren Westerkeyn als centrale festivalterrein, maar dit jaar werd duidelijk dat de grondeigenaar er een hotel of vakantiehuisjes op wil bouwen. De gemeente Terschelling heeft nog geprobeerd door middel van grondruil Westerkeyn te behouden voor Oerol, maar dat plan werd uiteindelijk niets.

Het Geitenpark in Midsland was nog even in beeld, maar dat leverde teveel weerstand van de omwonenden op. De keuze is nu gevallen op het weiland tegenover Camping Terpstra. Een noodgreep, omdat de uiterste datum voor het aanvragen van een vergunning naderde.

“Dichtbij de Westerkeyn, dus we verwachten weinig problemen met omwonenden”, zegt festivaldirecteur Joop Mulder in de Leeuwarder Courant. Wel hoopt hij snel weer een locatie te vinden die ‘een betere koppeling tussen natuur en cultuur’ biedt. “Dit is gewoon een weiland in de polder”, aldus Mulder in de krant.

-- Advertentie --