Categorieën
Algemeen

Veel aangespoelde zeehonden: laat ze met rust

Na de storm en het hoge water van afgelopen donderdag en vrijdag, spoelen er op veel plaatsen zeehonden aan. Het advies is om de beesten vooral met rust te laten.

Met name jonge zeehonden spoelen aan op de stranden. Normaal gesproken rusten zij uit op de hoge zandbanken in de Waddenzee zoals de Richel, maar door de storm en het hoge water zijn ze daar letterlijk vanaf gespoeld.

De gemeente Terschelling, de Politie, Staatsbosbeheer en zeehondencrèche Pieterburen benadrukken dat het aanspoelen van de dieren geen probleem is. In de meeste gevallen is de moeder gewoon in de buurt.

“Geniet vooral van het beeld en geef de jongen de welverdiende rust die ze nodig hebben na te zijn weggespoeld van een zandbank. De moeder en haar jong weten zich doorgaans goed te redden en hebben onze hulp meestal niet nodig”, zegt Staatsbosbeheer.

Contact opnemen met de Eerste Hulp Bij Zeehonden bij twijfel of een gewonde zeehond kan natuurlijk altijd.

Enkele voorbeelden van ‘verdwaalde’ zeehonden kwamen al voorbij op Twitter:

-- Advertentie --