Categorieën
Algemeen

Ambtswoning burgemeester in de verkoop

Oud-burgemeester Jurrit Visser verhuisde afgelopen vrijdag terug naar Heerenveen en zal de geschiedenis ingaan als laatste burgemeester in de ambtswoning. De gemeente zet de bungalow aan de Burgemeester van Heusdenweg namelijk te koop, zo schrijft de Leeuwarder Courant zaterdag.

In 1970 liet de gemeente Terschelling voor twee ton gulden een bungalow van 158m² met zeven kamers bouwen aan de Burgemeester van Heusdenweg, vlakbij het gemeentehuis. De gemeente zet het huis nu te koop, omdat het te groot en te duur wordt om in stand te houden als burgemeesterswoning. Zo zijn de stookkosten hoog, lekken enkele dubbele ruiten en zijn kozijnen toe aan vervanging. Ook de indeling van het huis is verouderd. Zo is er bijvoorbeeld een grote eetzaal waarin partijtjes konden worden gegeven.

“Een prachtig plekje, met een uitzicht dat je nooit meer ergens zal vinden. De mooiste ambtswoning van Friesland. Alleen niet meer van deze tijd”, zegt Visser in de Leeuwarder. Het pand is nog niet getaxeerd, dus wat de woning moet gaan kosten is nog niet duidelijk.

Rob Bats, de huidige burgemeester van het eiland, heeft de woning nooit betrokken. Hij woont nu in een vakantiehuisje. De gemeente zou volgens de Leeuwarder Courant graag een nieuwe, duurzame en energieneutrale burgemeesterswoning bouwen op West, nabij de nieuwe campus voor de zeevaartschool. Ook die woning zal Bats niet meemaken, in maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen waarna een nieuwe burgemeester aangesteld zal worden. Bats wil niet gaan solliciteren.

Bijgevoegde foto afkomstig van Google StreetView

-- Advertentie --