Categorieën
Algemeen

Fietspaden te duur voor Staatsbosbeheer

Het onderhouden van de fiets- en wandelpaden op de eilanden wordt te duur voor Staatsbosbeheer. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Staatsbosbeheer zit op Terschelling met een begrotingstekort van €400.000, schrijft de krant vandaag. Dit is vooral ontstaan door het terugschroeven van provinciale subsidies. Lessen op scholen en het onderhouden van fiets- en wandelpaden wordt niet meer betaald door de provincie Fryslân.

“Met de scholen kunnen we misschien wel iets uitwerken. Als we zorgen dat de lessen goed aansluiten bij de kerndoelen van de scholen, dan zijn daar vaak wel geldpotjes voor te vinden”, zegt boswachter Remi Hougee in de Leeuwarder.

Voor het onderhouden van zo’n 30 kilometer aan fietspaden, 45 kilometer wandelroutes, 10 parkeerplaatsen, zo’n 100 bankjes en 65 kilometer ruiterpaden op het eiland zoekt Staatsbosbeheer in overleg met de gemeente en ondernemers naar alternatieven.

“Wellicht kunnen we inhaken op de toeristenbelasting door het instellen van een gebiedsfonds. Waar uit de toeristenbelasting alle gemeentelijke zaken worden onderhouden, zou zo’n fonds voor alle voorzieningen kunnen gelden”, aldus Hougee.

-- Advertentie --