Categorieën
Algemeen

Meer ‘klimaatneutrale’ passagiers Doeksen

Meer dan 51.000 passagiers hebben in 2013 klimaatneutraal gevaren met Rederij Doeksen. Dit kan door een toeslag van €0,50 te betalen. Dat heeft de rederij vandaag bekend gemaakt.

“Samen met de 5.000 dienstreizen van haar medewerkers, die Rederij Doeksen zelf compenseerde, zorgde dit ervoor dat ruim 1.500 huishoudens in de Zuid-Afrikaanse townships schoner koken en stoken. Naast een CO₂-reductie van meer dan 2 miljoen kg CO₂ besparen zij samen ook € 100.000 aan stookkosten per jaar”, aldus Doeksen.

Doeksen-directeur Paul Melles: “Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van een schone en dus gezonde leefomgeving. En terecht! Wij hebben zelf uitvoerig onderzoek gedaan naar schonere voortstuwingsmogelijkheden voor onze schepen. Rederij Doeksen maakt immers dagelijks gebruik van een prachtig Werelderfgoedgebied als de Waddenzee. Onze groene schepen op LNG zijn er helaas nog niet, maar hierdoor dragen we sámen met onze passagiers een steentje bij aan de daadwerkelijke CO₂-reductie in de wereld.”

Het klimaatneutrale varen in samenwerking met het Fair Climate Fund is sinds 2012 beschikbaar bij Doeksen.

-- Advertentie --