Categorieën
Algemeen

Petitie voor behoud muziekpodium Groene Strand

Op internet is door Evie Dam een petitie gestart met als doel het behouden van het Oerol-muziekpodium op het Groene Strand. De Oerol-organisatie gaf eerder aan van plan te zijn het podium te verhuizen.

Oerol wil het muziekpodium op het Groene Strand laten vervallen. Het boeienterrein verderop in de haven zou de nieuwe locatie moeten worden. Vooral de beveiliging (controle op grote hoeveelheden zelf meegebrachte drank bijvoorbeeld) is voor het festival makkelijker op een nieuwe locatie. Het Groene Strand is lastiger om te controleren. Het is wel de bedoeling van de organisatie om het Groene Strand te behouden als een locatie voor landschapsprojecten voor “Sense of Place”, het meerjarige thema van Oerol.

Van verschillende kanten kwamen negatieve reacties op het plan van het festival en nu is er ook een petitie gestart. Op het moment van schrijven is de petitie 229 keer ondertekend.

-- Advertentie --