Categorieën
Algemeen

EVT overgedragen aan Doeksen

De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) is vandaag overgedragen aan Rederij Doeksen. Dat meldt Omrop Fryslân.

Het personeel van de de EVT en de Spathoek zijn vandaag officieel overgedragen aan concurrent Rederij Doeksen. Doeksen, het Rijk en de EVT maakten begin deze maand bekend een akkoord te hebben bereikt. De EVT werd verkocht aan Rederij Doeksen en het Rijk betaalde €9 miljoen als schadevergoeding. Voorwaarde was dat alle juridische procedures over de Concessie Waddenveren gestopt werden.

Doeksen heeft aangegeven de Spathoek met het EVT-personeel in de huidige EVT-dienstregeling tot 30 september te laten varen. Wel worden de logo’s verwijderd van het schip. “Passagiers met boekingen voor latere data dienen om te boeken naar een ander schip en krijgen hierover binnenkort bericht. Alle passagiers voor alle afvaarten, schepen vanaf nu in via de terminal van Rederij Doeksen. Alle passagiers die hun auto meenemen, gaan langs het autoloket”, licht Doeksen toe in een persbericht.

Rederij Doeksen laat verder weten alle passagiers die bij EVT hebben geboekt een eenmalige service-e-mail te sturen, om hen op de hoogte te stellen van de overgang. “De passagiers van EVT die ons telefonisch benaderen, hebben vooral vragen over het al dan niet gaan van de boot en of ze hun tickets moeten omboeken,” aldus Dirk Spoor, hoofd Front Office en Contactcenter van Rederij Doeksen. “Door een e-mail te sturen aan alle mensen die hebben geboekt, hopen we veel onduidelijkheid weg te nemen.”

De website van de Eigen Veerdienst Terschelling is inmiddels ook offline gehaald. Bezoekers krijgen een korte mededeling te zien, waarna ze automatisch doorgestuurd worden naar de website van Doeksen. Op de Doeksen-website is het wel mogelijk een overtocht te boeken met de Spathoek.

Bekijk de informatiepagina voor EVT-passagiers op de website van Rederij Doeksen.

-- Advertentie --