Categorieën
Algemeen

PvdA: drinken ook op camping verboden

Het drinken van alcohol onder de 18 jaar mag ook op campings niet, vindt de PvdA. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

PvdA-kamerlid Marith Rebel heeft om opheldering van staatssecretaris Martin van Rijn gevraagd over het alcoholbeleid op campings. Aanleiding is een bericht op de website van jongerencamping De Appelhof op Terschelling. Appelhof schrijft daar: “Mogen we alcoholische dranken drinken op Camping Appelhof? JA! In en voor je tent mag je (net als thuis) gerust een biertje of wat dan ook drinken. Wij mogen het niet verkopen onder de 18.”

“De camping wekt de indruk dat die een soort vrijplaats is waar alles maar gewoon mag. Maar we hebben niet voor niets een nieuwe wet. Alcohol is schadelijk voor het jonge brein”, aldus Rebel in de Leeuwarder Courant. In de nieuwe wet is vastgelegd dat verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar verboden is. Ook is het bezitten van drank op openbaar terrein voor die leeftijdsgroep sinds 1 januari verboden.

Brancheorganisatie Recron voor campings is het eens met het beleid van Appelhof. Op de website van de organisatie is te vinden: “Zo lang u als eigenaar van de camping ervoor zorgt dat u geen alcohol verkoopt aan minderjarigen in de campingwinkel, of schenkt in de kantine- ook niet via iemand die de leeftijd van 18 jaar wel heeft-, bent u verder niet verantwoordelijk voor de kratten bier naast de tent.”

Kamerlid Rebel trekt die stelling van Recron in twijfel en wil daarom duidelijkheid van de staatssecretaris. Ze wil eveneens weten of het voor toezichthouders wel mogelijk is campings te controleren of dat er extra bevoegdheden geregeld moeten worden.

De Appelhof is volgens Rebel zeker niet de enige camping die de grenzen van de wet opzoekt, maar doet het wel heel openlijk op de website. “Misschien wordt het wel een gang naar de rechter”.

Volgens de Leeuwarder Courant wilde de Appelhof geen commentaar geven.

-- Advertentie --