Categorieën
Algemeen

Brandaris weer bemand

De vuurtoren Brandaris is vanaf vandaag weer bemand door de vuurtorenwachters. De wachters zaten tijdelijk in containers op het Seinpaalduin.

Eind vorig jaar verhuisden de vuurtorenwachters naar de tijdelijke uitkijkpost op het Seinpaalduin, omdat Aannemingsmaatschappij Friso begon aan een ingrijpende renovatie van de verkeerscentrale op de toren.

Tijdens de verbouwing zijn deuren en kozijnen vervangen, aanpassingen van de bedieningsruimte gedaan (nieuwe desks gerealiseerd), is het klimaatbeheersingssysteem vervangen, de brandveiligheid verbeterd, een nieuwe laag verf op de koepel aangebracht en is de radar vervangen.

Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond, waaronder de inspectie van de toren door een drone, en gaan de vuurtorenwachters weer terug naar de toren. De containers op het Seinpaalduin verdwijnen weer.

-- Advertentie --