Categorieën
Algemeen

Preventieve dwangsom voor Raadhuis

De gemeente Terschelling heeft Het Raadhuis op West een preventieve dwangsom van 30.000 euro per maand opgelegd, schrijft de Leeuwarder Courant. Er is onenigheid over een terras.

Geert van Dieren, eigenaar van restaurant Het Raadhuis in de Torenstraat op West, liet een oud huisje naast zijn pand slopen, met de bedoeling deze later opnieuw op te bouwen, achter op het kavel. De ruimte die daardoor naast zijn pand ontstaat, wil Van Dieren graag inrichten als terras.

De gemeente is volgens de Leeuwarder Courant echter van mening dat het terras in strijd is met het beleid. Volgens de gemeente moeten het gevelbeeld en de aaneengesloten rooilijn in stand blijven.

Van Dieren heeft van de gemeente preventief een dwangsom van 30.000 euro per maand opgelegd gekregen voor het gebruiken van het terras. Tot nu toe is het terras nog niet gebruikt.

“Het is een lastige zaak vanwege het sympathieke idee, maar het kan nou eenmaal niet”, zegt wethouder Teun de Jong in de krant. “Alle regels waren reeds voor aankoop van het pand bekend”, aldus Christa Oosterbaan van de PvdA.

Op 27 mei neemt de raad een besluit over het vervolg van de zaak.

-- Advertentie --