Dellewal

Raad van State: Campus kan doorgaan

De bouw van de nieuwe campus voor het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling mag gebouwd worden. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald.

De Stichting Ons Schellingerland (SOS) stapte in januari van dit jaar naar de Raad van State om de bouw van de nieuwe campus voor de zeevaartschool tegen te houden.

SOS was het niet eens met de plannen voor de campus zoals deze er lagen. Zo vindt de SOS het onacceptabel dat de ontsluiting van de nieuwe campus, die in het bos tegenover Hotel Schylge en de zeevaartschool gerealiseerd moet worden, aan de Burgemeester van Heusdenweg komt. De duinrand met bebossing zou daarvoor doorbroken worden en de SOS heeft dat liever niet. Ook zou de oversteek gevaarlijk worden.

In december van 2013 gaf De Veste al aan dat als de stichting naar de Raad zou stappen en de bouw aankomende zomer niet kon starten, de woningstichting zich terugtrekt uit het project. Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) voelt zich vervolgens gedwongen van het eiland te vertrekken. De huidige campus moet namelijk in 2015 sluiten.

De Raad van State besloot vandaag echter dat de argumenten van SOS niet voldoende zijn en wees het beroep van SOS van de hand. Daarmee kan de bouw van de campus op tijd beginnen.

Uitspraak Raad van State