Categorieën
Algemeen

Circustent zorgt voor onrust

Een circustent in de polder nabij Hee zorgt voor onrust op Terschelling. Raadsleden Wietse van Deelen en Gossen Bos hebben om opheldering gevraagd bij B&W. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

In de weilanden achter Camping De Kooi in Hee staat sinds vorige week een enorme circustent en enkele kleinere tenten. Het Circus is onderdeel van Oerol. Theatergroep ‘Young Ones’ speelt er ‘Cirque de la Faim‘.

“Hoe is het mogelijk dat daar tijdens de broedtijd een Oerollocatie is gepland. Hier is iets faliekant mis gegaan”, stelt raadslid Van Deelen in de Leeuwarder. De polder achter Camping De Kooi is een weidevogelgebied.

Wethouder Jeltje Hoekstra zegt de ophef niet te begrijpen. Volgens Hoekstra is de vergunningsverlening zeer zorgvuldig verlopen en is er gesproken met zowel Staatsbosbeheer als de provincie.

Joris Blankena van Staatsbosbeheer weerlegt dat laatste in de Leeuwarder Courant, omdat de grond privébezit van de familie Moes is. Wel zegt hij dat de tent ver genoeg van het Staatsbosbeheer-terrein af staat.

Oerol laat de krant weten dat er inmiddels al enkele aanpassingen doorgevoerd zijn, nadat de Terschellinger Vogelwacht aangaf dat er veel nesten van de kievit en de grutto rondom het terrein gezien zijn. Zo zijn de aggregaten verplaatst.

De Vogelwacht is niet tevreden met de gang van zaken en maakt zich zorgen om het weiland dat speciaal voor de voorstelling al gemaaid is. De overige weilanden worden, om de vogels beschut te laten opgroeien, pas na 15 juni gemaaid.

-- Advertentie --