Categorieën
Algemeen

Bats in Den Haag om alcoholwetgeving

Burgemeester Rob Bats van Terschelling was vandaag in Den Haag om te spreken over de alcoholwetgeving en de handhaving daarvan op het eiland. Bats was eerder door staatssecretaris Van Rijn op het matje geroepen.

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn, procureur-generaal Herman Bolhaar en Bats zeggen een “constructief gesprek” gevoerd te hebben over de handhaving van de Drank en Horeca Wet op Terschelling.

Eerder ontstond er commotie over de handhaving op het eiland, toen bleek dat jongerencamping De Appelhof op de website verkondigde dat jongeren voor de tent mochten drinken. Naar aanleiding van de melding op de website werden er vragen gesteld aan Van Rijn, die Bats op het matje riep.

“Alcohol drinken onder de 18, dat doe je gewoon niet. We hebben wettelijk geregeld dat je onder de 18 geen alcohol mag kopen of bij je mag hebben in het openbaar. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen zich die nieuwe norm al eigen heeft gemaakt. Dat is een weg van lange adem. De Gemeente Terschelling zet haar schouders onder het bewaken van die norm en ik heb de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gevraagd om daarbij te ondersteunen met kennis en ervaring over hoe je dat in dergelijke situaties het beste kunt aanpakken”, zegt Van Rijn in een statement op de website van de Gemeente Terschelling.

“Het was goed om elkaar te spreken en vast te stellen dat we dezelfde visie delen als het gaat om alcohol en jongeren. De wettelijke norm is helder: minderjarige toeristen mogen nergens alcohol bij zich hebben buiten hun eigen tent. En die norm gaan we ook op Terschelling handhaven. We zullen gebruik maken van de kennis en ervaring van de NVWA om de Terschellingse handhaving zo effectief mogelijk in te richten”, stelt Bats in hetzelfde statement.

Uit de berichtgeving van de gemeente blijkt niet duidelijk of er vastgehouden wordt aan het alternatieve controlebeleid dat geïntroduceerd was. Eerder zei wethouder Teun de Jong daar niet vanaf te willen stappen.

-- Advertentie --