Categorieën
Algemeen

“Slaapschepen zijn oneerlijke concurrentie”

Raadslid Gossen Bos van Plaatselijk Belang Terschelling is van mening dat slaapschepen in de haven van West-Terschelling voor oneerlijke concurrentie zorgen.

Met name in drukke perioden zoals deze week tijdens Oerol, liggen er in de haven van West-Terschelling een flink aantal schepen die slaapplaatsen verhuren. In een interview met Omrop Fryslân geeft Bos aan dit oneerlijke concurrentie te vinden voor het eiland.

Bos is van mening dat het verhuren van slaapplaatsen in de haven tegen de regels is. “Het moet niet zo zijn dat we leegstand krijgen op het eiland zelf, terwijl er verhuuractiviteiten plaatsvinden in de haven”.

Hij doelde daarbij waarschijnlijk op artikel 2.4.1 en 2.5 j uit de Havenverordening 2006:

2.4.1: “Het is verboden een schip, op een ligplaats te gebruiken als opslagplaats, magazijn, werkplaats, expositieruimte of voor het uitoefenen van een beroep of bedrijf, tenzij het gebruik van een schip gebonden is aan de aard van het beroep of bedrijf of indien wordt gehandeld met vergunning van het college”.

2.5 j: “Het is verboden zich met enig vaartuig in de haven te bevinden met het doel logies en/of maaltijden en dranken te verstrekken, het verlenen van huisvesting of het houden van vast verblijf of een vaartuig uitsluitend of in hoofdzaak als woning te gebruiken”.

Tegenover de Omrop kon Bos niet aangeven of er door de havenmeester toezicht gehouden wordt op de slaapschepen en of er tegen opgetreden gaat worden. Ook kon hij niet aangeven of bedrijven op het eiland daadwerkelijk last hebben van de concurrentie uit de haven.

Bos heeft wethouder Hoekstra om verheldering gevraagd. Zij heeft toegezegd te kijken naar de zaak.

-- Advertentie --