Categorieën
Algemeen

Oerol minder druk

De 33ste editie van het Oerol festival, die vandaag afgesloten wordt, lijkt minder druk bezocht te zijn dat voorgaande jaren. Dat schrijft Omrop Fryslân vandaag.

Er zijn nog geen exacte cijfers bekend gemaakt, maar de Oerol-organisatie heeft Omrop Fryslân laten weten te denken dat het rustiger was dan voorheen. De beide weekenden waren druk met uitverkochte voorstellingen, maar de doordeweekse dagen waren rustiger.

Cees Muijskens, verantwoordelijk voor de gevonden voorwerpen in de Terschellinger haven, heeft wel een drukke periode achter de rug. De pensionado komt ieder jaar met Oerol helpen. Honderden mensen verliezen de meest uiteenlopende zaken tijdens Oerol. Volgens Muijskens wordt maar zo’n derde van het spul uiteindelijk weer opgehaald.

Rederij Doeksen doet vandaag, op de slotdag van het festival, 21 afvaarten om al het publiek weer naar huis te brengen. De afsluiting van het festival is vanavond op festivalterrein ‘De Betonning’, de Westerkeyn sloot gisteren al. De kranten die het festival elke dag uitbrengt, zijn op de website van Oerol terug te lezen.

-- Advertentie --