Wadland

Wadland moet weg

Het Oerol-project Wadland op het Groene Strand moet per direct verdwijnen, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag. Er zijn problemen met de vergunning.

Wadland is een project van SLEM en bestaat uit wilgentenen. Het moest een kwelderproject worden in Mondriaan vormen.

Het project werd enkele weken voor Oerol opgestart en Oerol-baas Joop Mulder had gehoopt dat Wadland tot september mocht blijven staan, om ook daadwerkelijk kweldervorming op het Groene Strand te krijgen. Die wens valt nu in duigen.

Reden: voor het project moet een omgevingsvergunning aangevraagd worden. “Dat is in dit land een dermate omvangrijk bureaucratisch proces dat ’t ons de nek zou breken. Gedurende zo’n lange procedure moeten we maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen”, zegt Mulder in de Leeuwarder Courant. De vergunning zou waarschijnlijk ook pas na september helemaal rond zijn.

Tegenover de Leeuwarder geeft Mulder aan zwaar teleurgesteld te zijn. “Niet in de gemeente Terschelling, hier zijn hogere machten aan het woord. Dit is Nederlandse regelgeving. We leven in een doorgedraaid systeem. Al jaren zeggen ze dat ze overbodige bureaucratie af willen breken. Maak dat dan waar! Als je hier natuur wilt aanleggen, moet je die juist afbreken om aan de regels te voldoen.”

Enkele foto’s van het Wadland project van SLEM die tijdens Oerol op Twitter verschenen:

Onderwerpen
 
-- Advertentie --