Categorieën
Algemeen

Buurtzorgcentrum zorgt voor onrust

Een nieuw te bouwen buurtzorgcentrum in Formerum zorgt voor onrust in het dorp, schrijft de Leeuwarder Courant woensdag.

Aan de oostkant van het dorp wil thuiszorgorganisatie Buurtzorg negen appartementen, een aanbouw voor de beheerder en een gezamenlijke keuken bouwen. Samen goed voor 357 vierkante meter.

Het dorp denkt dat het complex te groot is en flink uit de toon valt tussen de bestaande bebouwing, voornamelijke boerderijen. De vergunning is echter al verleend.

En dat steekt bij het dorp. Bezwaarmaker Theo Polman zegt dat zijn bezwaar tegen de vergunningaanvraag bewust is genegeerd door de gemeente Terschelling. “En ook de vragen die de adviesgroep per brief stelde over de handelswijze rond de bouwaanvraag zijn tot nu toe niet beantwoord”, stelt Polman in de Leeuwarder Courant.

De Buren van Formerum zegt in een brief aan de gemeente dat ze zich “schandalig in de steek gelaten voelen”. Ze willen dat de vergunning herroepen wordt, maar volgens gemeentesecretaris Hetty de Jong is dat niet meer mogelijk, omdat de behandeltermijn al verstreken was.

Volgens Itie Fiegen van Buurtzorg is het complex groter uitgevallen door een fout van de gemeente. De architect mocht 20% groter dan de schuur die voorheen op dezelfde locatie stond, alleen was deze 20% al meegenomen in de kadasterkaart. Fiegen zegt echter ook dat er minimaal negen appartementen nodig zijn om het complex rendabel te maken.

-- Advertentie --