SAR helikopter

Jacht in de problemen

De reddingboten van Ameland en Terschelling en de SAR-helikopter werden vanmorgen vroeg opgeroepen door de Kustwacht. Er was melding gemaakt van een zinkend jacht, circa 50 kilometer ten noorden van Ameland.

Op het jacht, de Gwendoline, waren twee opvarenden aanwezig. Zodra zij in de gaten hadden dat het schip water maakte, zijn ze volgens de Kustwacht overgestapt op een reddingsvlot. Tegelijkertijd hebben de opvarenden mayday geroepen op marifoonkanaal 16, een noodbaken geactiveerd en de Nederlandse Kustwacht gebeld met een satelliettelefoon.

Mede door deze uitstekende werkwijze waren de hulpverleners snel ter plaatse. De helikopter heeft de twee opvarenden van het vlot gehaald en naar Den Helder gevlogen.

Rond 10 over 8 vanmorgen kwam de eerste berger ook aan bij het jacht en is een pomp overgezet om de exacte schade op te sporen. De reddingboot Frans Hogewind van Paal 8 heeft het reddingsvlot opgeruimd.

Rederij Noordgat van Terschelling en Veltman van Ameland, beide particuliere bergers, hebben het jacht leeggepompt en slepen het naar Terschelling.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --