Wadland

Wadland mogelijk toch langer behouden

Wadland, het Oerolproject op het Groene Strand, blijft mogelijk toch langer behouden. Eerder werd gezegd dat het kunstwerk weg moest, omdat er geen omgevingsvergunning was.

De Leeuwarder Courant schrijft vandaag dat het project waarschijnlijk tot het Springtij Forum, 25 t/m 28 september gehouden op Terschelling, mag blijven staan. De organisatie van Springtij heeft de verantwoordelijkheid voor het project overgenomen van Oerol en een vergunning aangevraagd.

De vergunningsaanvraag door Springtij betekend volgens de Leeuwarder Courant dat het kunstwerk in ieder geval de hele zomervakantie kan blijven staan, omdat een aangevraagde vergunning pas na zes weken wordt verleend of geweigerd.

Rijkswaterstaat heeft alvast toestemming gegeven het project te laten staan, maar het is niet zeker dat ook de gemeente Terschelling akkoord gaat. “Je kunt je voorstellen dat er mensen bezwaar tegen hebben. Sommige kitesurfers vinden het bijvoorbeeld in de weg staan. Wij willen alleen graag inzichtelijk maken hoe kweldervorming werkt. Dat is een langzaam proces. Hoe langer we dat kunnen laten zien, hoe beter”, stelt Ria Laanstra van Oerol in de Leeuwarder Courant.

Onderwerpen
 ,
-- Advertentie --